Ticket to Ride : Europe 1912 kiegészítő

Ticket to Ride : Europe 1912 kiegészítő

Ticket to Ride : Europe 1912 kiegészítő

SKU
Ticket to Ride : Europe 1912 kiegészítő
68,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
8+
Játékidő:
70 perc
Játékosok száma:
2-5
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
EN

Újból vasútra ültök és Európát fogjátok meglátogatni, azonban az 1912 kiegészítővel változatos élményekre számíthattok. Egyes szakértők szerint akinek megvan a Ticket to ride Európa változata, annak mindenképp be kell szereznie ezt a kiegészítőt.

A Ticket to Ride : Európa 1912 új menetjegy lapokkal vár titeket, amelyekben kibővítitek a normál útvonalakat 19 új kártyával. Ezeken kívül mindenkinek húznia kell majd 2 hosszú útvonalat is, amelyből maximum egyet tarthat meg, de a játékba 6 ilyen útvonal fog bekerülni. Európai nagyvárosait is összeköthetitek ezután, ami azt jelenti, hogy 30 nagy város útvonal kártya vár benneteket. Ezeket a lapokat felhasználva össze tudtok kötni nagy városokat, az útvonal megépítésére pedig sok pontot kaphattok. A megnyerhető pontok száma igen nagy ezeken a lapokon, ezért biztosan új izgalmakat hoznak majd a körök folyamán.

Talán már csak ezekért a plusz lapokért megéri beszerezni az 1912 kiegészítőt, azonban van itt még valami más is. A játékba raktárak és depók fognak bekerülni, amelyeket minden játékos használhat majd. Ezeket az elemeket bármelyik Ticket to ride játékkal lehet használni, hatásai nem korlátozódnak az Európa változatra. A játék kezdetén ki kell osztanotok minden játékosnak egy raktárt, valamint 5 depót. A raktárt mindenki maga elé fogja tenni, a depók közül pedig mindenki felhelyez egyet a táblára. A játék további szabályai egyelőre nem változnak. Amint a soron következő játékos úgy dönt, hogy felvesz egy új vagon kártyát, akkor a legfelső lapot először a raktárára helyezi, majd csak utána húzhat magának kártyát. A raktárra helyezett lap titkos marad, ennek tartalmát senki nem nézheti meg. A kártyák addig gyűlnek a játékosok raktáraiban, amíg egy játékos vasútvonalat nem épít olyan nagyvárost érintve, amelyen egy depó áll. A nagyvárost érintve a játékos felveheti az adott színű depóhoz tartozó raktár tartalmát, de csak akkor, ha saját depói közül egyet kivesz a játékból. Ez egy új fordulatot hoz a játékba, mert aki begyűjti a lapokat, akár 10-15 lappal is gazdagodhat. A fel nem használt depók azonban pontokat érnek a játék végén, ugyanis akinek sikerült a legtöbb darabbal megmaradnia az 10 mezőt léphet majd előre a pontozó táblán. A depók lehelyezését illetően arra figyeljetek, hogy egy nagyváros területén 2 depó nem állhat, valamint ahogy felkerült egy depó a táblára, az nem mozgatható és nem is távolítható el. Vasútvonal építése során saját depótokat is érinthetitek, a szabályok ilyenkor változatlanok. Két nagyvárost összekötve akár két depó is lehet egy vasútvonalon, ilyenkor mindkét raktár lapjait felveheti a játékos, de ilyen esetben 2 saját depóját kell kijátszania.

A Ticket to Ride: Europe 1912 során érdekes változások és csavarok kerülnek a játékba, amelyek során több pontot gyűjthettek össze mint az alapjátékba. A kiegészítő beszerzését már csak azért is megéri megejteni, mert rengeteg új menetjegy lappal gazdagodtok.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Ticket to Ride : Europe 1912 kiegészítő
Pontbeli értékelés
Designer
Alan R. Moon
Year published
2009
Number of players
2 - 5
Category
Expansion for Base-game, Trains
BGG rank
Not Ranked
Link BGG
Complexity
1.94