Ticket to Ride kártyajáték

Ticket to Ride kártyajáték

Ticket to Ride kártyajáték

SKU
824968217795
74,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
8+
Játékidő:
30 perc
Játékosok száma:
2-4
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
EN

A nagyon népszerű Ticket to Ride társasjáték most egy újabb változattal lep meg titeket. Az eredeti játék hangulatát fogja majd feleleveníteni bennetek a Ticket to Ride kártyajátéka, azonban érdekes szabályváltoztatásokkal egy új, az eredetitől eltérő élményt biztosít majd.

Kezdetben minden játékos egy Mozdonylappal fog rendelkezni a Ticket to Ride kártyajátékában. Ezen kívül mindenki kap még 7 vagonlapot és 6 menetjegyet is, ezzel pedig neki is lehet kezdeni a játéknak.

A körök folyamán a játékosoknak pontokat kell szerezniük, amelyeket például a befejezett menetjegyekkel tehetnek meg, de a játék végén a be nem fejezett menetjegy mínusz pontot is jelenthet majd. Vagonlapokat, valamint menetjegyeket a játékosok bármikor húzhatnak a paklikból, majd ezeket le is rakhatják maguk elé a Kocsiszínnek nevezett területre. Innen majd ki is kell vinni a lapokat és egy vágánypakliba kell gyűjteni őket, amely majd minden játékos előtt  külön-külön fog tornyosulni. Ezek a lapok képpel lefele kerülnek ki a pakliba, ami azt jelenti, hogy a játékosoknak lehetőleg észbe kell tartaniuk, hogy miket is raktak félre.

Második lépésként a játékosoknak húzniuk kell egy vagonlapot, le kell helyezniük egy vagonlapot, vagy húzniuk kell egy menetjegyet. A játékosok kezükben tetszőleges mennyiségű lappal rendelkezhetnek, de maximum 2 lapot húzhatnak a pakliból. Amikor lapot szeretnének elhelyezni saját kocsiszínükbe, akkor a játékosok kijátszhatnak kezükből 2 vagy több lapból álló vagonsort, azonban ezek ugyanolyan színűek kell legyenek. Ha ez nem sikerül, akkor 3 darab különböző színű lapot is letehetnek az asztalra. Utolsó opcióként egy játékos választhatja azt is, hogy menetjegyet fog húzni, ekkor 4 lapot kell elvennie a pakliból, azonban ezek közül annyit tart meg, amennyit ő akar.

A húzópaklik kifogyása jelzi azt, hogy a Ticket to Ride kártyajáték a végéhez közeledik. A játékosok ekkor felveszik vagonlap paklijukat és arra törekednek, hogy minél több menetjegyet állítsanak össze. A menetjegyek mindenikén jól látható, hogy milyen lapok szükségesek ahhoz, hogy teljes legyen a csoport, a vagonpakliban található lapokat pedig csak egy csoporthoz tudjuk hozzárendelni.

Minden játékos a játék végén összeadja azokat az értékeket, amelyek a befejezett menetjegyeken találhatóak, majd kivonja belőle azokat, amelyeket nem sikerült befejeznie. A Ticket to Ride kártyajáték győztese az lesz, akinek a legtöbb pontot sikerült összegyűjtenie.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Ticket to Ride kártyajáték
Pontbeli értékelés
Designer
Alan R. Moon
Year published
2008
Number of players
2 - 4
Honors
2008 Fairplay À la carte Winner, 2008 Golden Geek Best Card Game Nominee, 2009 Boardgames Australia Awards Best International Game Nominee, 2009 Golden Geek Best Card Game Nominee, 2009 JoTa Best Card Game Nominee
Category
Card Game, Trains
BGG rank
2467
Link BGG
Complexity
1.87