Ticket to Ride

Ticket to Ride

Ticket to Ride

SKU
824968717912
219,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
8+
Játékidő:
Játékosok száma:
2-5
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
EN

Phileas Fogg híres utazása sok emberben mély nyomokat hagyott és sokan az övéhez hasonló fogadásokat kezdtek el kötni. Amikor mindez nagy esemény volt, akkor a történet főszereplői még egyetemre jártak. Amikor megkapták a hírt, hogy Fogg 80 nap alatt körbeutazta a Földet, egy szerény fogadással ünnepelték meg az eseményt. Fogadásuk tétje nem volt nagy, azonban megvalósítása sem igényelt óriási erőfeszítéseket. Amint megízlelték szereplőink a győzelem ízét, úgy döntöttek, hogy minden évben újra összeülnek ezen a napon, és minden alkalommal egy újabb fogadást kötnek majd. Ahogy teltek az évek, a fogadások egyre nehezebbek voltak, valamint a jutalom is egyre csak nőtt. A legújabb megpróbáltatás tétje 1 millió dollár, a cél pedig a lehető legtöbb amerikai város meglátogatása 7 nap leforgása alatt, az utazás eszköze pedig a vasút.

A Ticket to ride társasjáték során ti fogtok az 5 cimbora szerepébe bújni és megpróbáltok a lehető legtöbb városba eljutni 7 nap alatt. Mint tudjátok, a tét az nagyon nagy, a feledhetetlen kaland pedig biztosítva van.

A játék fordulókra van felbontva, amelyek során mindenki egy akciót fog végrehajtani. A választási lehetőségek igen tágasak, ezért érdemes jól meggondolni minden lépést.

Vagonkártya húzásakor a játékosok 2 kártyát húzhatnak, amelyeket vagy a vagonkártya pakliból vehetnek fel, vagy az asztalon található lapok közül. A játékos a vakban tapogatózik hogyha a paklit választja, mivel annak lapjai képpel lefele vannak, azonban az asztalon található lapok tartalma mindenki számára jól láthatóak.

Az útvonalak úgy építhetőek a Ticket to ride játékában, hogy a soron következő játékos kijátssza az útvonal hosszának és színének megfelelő kártyákat. A játékos lehelyezi az útvonal hosszára a megfelelő számú vasúti kocsikat is, majd az útvonal hosszának megfelelő lépésszámot lelépi a pontozótáblán.

A Menetjegykártyák fogják meghatározni az útvonalak, amelyeket a játékosoknak meg kell építeniük, ezek jelentik majd a pontokat is. Minden játékos 3 Menetjegylapot húzhat, amelyből legalább egyet meg kell tartania.

A vasúti kocsik száma, amellyel a játékosok rendelkeznek, nagyon fontos szerepet töltenek be a Ticket to ride játékában, mivel amint valakinek 2, vagy annál kevesebb marad belőlük, kezdetét veszi a játék utolsó fordulója. A forduló végén minden játékos meg kell mutassa a menetjegykártyáit, amelyeket le kell ellenőrizni, hogy megépültek vagy sem. Ezekért az útvonalakért a játékosok pontokat kapnak, amelyeket ugyancsak a pontozótáblán kell lelépjenek. Annak a játékosnak, akinek a bábuja a legelső helyet foglalja el a táblán, sikerült megnyernie a Ticket to ride társasjátékot.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Ticket to Ride
Pontbeli értékelés
Designer
Alan R. Moon
Year published
2004
Number of players
2 - 5
Honors
2004 International Gamers Awards - General Strategy; Multi-player Nominee, 2004 Japan Boardgame Prize Best Advanced Game Nominee, 2004 Japan Boardgame Prize Best Advanced Game Winner, 2004 Meeples' Choice Award, 2004 Nederlandse Spellenprijs Nominee, 2004 Origins Awards Best Board Game Winner, 2004 Spiel des Jahres Nominee, 2004 Spiel des Jahres Winner, 2004 Tric Trac Nominee, 2005 Årets Spel Best Family Game Winner, 2005 Årets Spill Best Family Game Nominee, 2005 Diana Jones Award for Excellence in Gaming Nominee, 2005 Diana Jones Award for Excellence in Gaming Winner, 2005 Juego del Año Finalist, 2005 Juego del Año Winner, 2005 Vuoden Peli Family Game of the Year Nominee, 2005 Vuoden Peli Family Game of the Year Winner, 2006 Hra roku Nominee, 2006 Hra roku Winner, 2006 Japan Boardgame Prize Best Japanese Game Nominee, 2006 Japan Boardgame Prize Best Japanese Game Winner, 2008 Ludoteca Ideale Official Selection, 2010 Hungarian Board Game Award Nominee
Category
Trains
BGG rank
157
Link BGG
Complexity
1.86