Titania

Titania

Titania

SKU
4001504482039
165,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
10+
Játékidő:
60 perc
Játékosok száma:
2-4
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
HU, DE

Minden királyt vagy uralkodót idős korában az foglalkoztatja a legjobban, hogy ki veszi majd át a birodalom irányítását, ki lesz a királyi trón örököse. A legmagasabb torony lakója, Titánia királya, elég idős már, és a legmegfelelőbb utódot keresi királyságának. A döntés nem egyszerű, azonban jó királyhoz méltóan, megkerül a helyes megoldás. Titániát régen hatalmas tornyok vették körül, amelyek megvédték a települést, de fontos jelzőként is szolgáltak a kereskedők számára. A kereskedők követték a tornyokat, míg áruikkal el nem érték a települést, ahol nem csak kereskedés, de tudáscsere is folyt. A király úgy döntött, hogy megbízza Titánia hercegeit, kezdjenek neki újjáépíteni a romokban álló tornyokat, hogy az egykori híres nevezetes építmények visszanyerjék büszkeségüket. Amelyik herceg pedig a legügyesebbnek bizonyul a tornyok építését követően, elnyeri Titánia trónját.

A játékosok hercegek bőrébe bújnak, és az lesz a legfontosabb céljuk, hogy hajókat kormányozzanak. A hajózás közben begyűjtött kagylók segítségével a romokban álló vidékeket és tornyokat kell majd felújítani, valamint a tengeri csillagokat felhasználva szebbé kell varázsolni a meglévő épületeket.

A Titánia folyamán a játékosok vagy a húzópakliból húznak 3 lapot, vagy pedig kijátszanak 1, 2, vagy három lapot. Minden kijátszott kártya után a játékosoknak le kell tenniük egy hajót. A hajókat bármelyik mezőre el lehet helyezni, azonban ezek olyan színűek kell legyenek, mint a kijátszott kártya. Egy mezőn maximum két hajó állhat, és csak úgy lehet lehelyezni egy hajót, hogyha az szomszédos egy azonos színűvel. A tornyok építése egyszerűen történik. Minden torony maximum 4 emeletes lehet, ebből az első emelet építése 1 kagylóba kerül, a második emelet építése 2 kagylóba, és így tovább. Egy játékos a köre folyamán több emeletet is építhet, valamint több tornyon dolgozhat egyszerre. Az adott körben megépített emeletekért pontok járnak.

Amint egy játékos kijátssza egy adott szín utolsó hajóját, az első korszak véget ér. Ekkor a játéktáblát elő kell készíteni a második korszakra, ennek feltételeit megtaláljátok a dobozban lévő részletes játékszabályban.

A második korszak végét ugyancsak egy szín utolsó hajójának a kijátszása jelenti, itt azonban a játék is véget ér. Mindenki felfordítja a pontlapkáit is, és ezeknek megfelelően előre mozgatja figuráját a pontozó táblán. Akinek sikerül a legmesszebb eljutni a táblán, az lesz a játék győztese, valamint Titánia új uralkodója.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Titania
Pontbeli értékelés
Designer
Rüdiger Dorn
Year published
2010
Number of players
2 - 4
Category
Nautical
BGG rank
4557
Link BGG
Complexity
2.23