Tokió királya

Tokió királya

Tokió királya

SKU
3760175511660
143,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
8+
Játékidő:
30 perc
Játékosok száma:
2-6
Nyelvismeret:
Enyhén nyelvfüggő
Szabályzat nyelve:

Szörnyek támadnak Tokió városára és nem igazán van aki védekezzen ellenük. Neked sem kell védekezned, inkább be kell szállnod a harcba, hogy te lehess Tokió királya.

Egy szörnyet fogsz irányítani a Tokió királya társasjáték során és arra törekedsz majd, hogy összegyűjts 20 győzelmi pontot, vagy te maradj legutolsóként állva. Miután választottál szörnyet, és magadhoz vetted a megfelelő kártyát és figurát, tedd ki a Tokiótáblát az asztal közepére. A táblán 2 mező található, ezekre majd a szörnyek fognak bekerülni, akik épp a városba tartózkodnak. Egyszerre csak egy szörny lehet bent a városba, azonban 5, illetve 6 játékos esetén 2 szörny is felkerülhet a táblára.

A játék előkészületeiben meg kell még keverni a lapokat, majd hármat fel kell csapni közülük. Elő kell venni a 6 dobókockát és az energiákat jelölő figurákat és máris kezdődhet a játék.

A soron következő játékos magához veszi a kockákat, majd gurít velük. Ezt az akciót megismételheti még két alkalommal, félretéve annyi kockát amennyit csak akar. A kockát jelenthetnek győzelmi pontokat, energiát, valamint támadás-, és gyógyulásakciókat. A dobás során meghatározott akciókat a játékosnak végre kell hajtania, majd ha szeretne, megvásárolhat egy lapot a felcsapottak közül. Ezek a lapok energiába kerülnek, és különböző plusz akciókat képviselnek.

A Tokió királya pozíció a játéktáblán van. Ezt kezdetben az a játékos foglalja el aki először támadás szimbólumot dob a kockákkal. Az a szörny amely bekerül Tokió városába, egy győzelmi ponttal gazdagodik. Minden olyan köröd amelyet a városban kezdesz meg, újabb 2 győzelmi pontot fog jelenteni. Sajnos hátrányai is vannak ha a városban tartózkodsz, ilyenkor például nem tudod gyógyítani magadat. A Tokió területén tartózkodó szörny csak azokat a szörnyeket támadhatja meg, amelyek nem tartózkodnak a városba, ez pedig fordítva is érvényes.

A Tokió királya társasjáték kezdetén minden játékos 10 életerővel és 0 győzelmi ponttal kezd neki a kalandnak. A játékot addig kell játszani, amíg valamelyik játékos össze nem gyűjt 20 győzelmi pontot, vagy amíg már csak egy játékos marad életben.

2012 – „A legjobb party játék” díj nyertese
2012 – „A legjobb családi játék” díj nyertese
2012 – „A legjobb játék gyerekeknek” díj nyertese
2012 – „A legszebb kivitelű játék” jelölt

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Tokió királya
Pontbeli értékelés
Designer
Richard Garfield
Year published
2011
Number of players
2 - 6
Honors
2011 Golden Geek Best Party Board Game Nominee, 2011 Japan Boardgame Prize Voters' Selection Nominee, 2011 Lucca Games Best Family Game Nominee, 2011 Lys Grand Public Finalist, 2012 As d'Or - Jeu de l'Année Nominee, 2012 Golden Geek Best Board Game Artwork/Presentation Nominee, 2012 Golden Geek Best Children's Board Game Nominee, 2012 Golden Geek Best Children's Game Winner, 2012 Golden Geek Best Family Board Game Nominee, 2012 Golden Geek Best Family Board Game Winner, 2012 Golden Geek Best Party Board Game Nominee, 2012 Golden Geek Best Party Game Winner, 2012 Golden Geek Best Thematic Board Game Nominee, 2012 Gouden Ludo Nominee, 2012 Ludoteca Ideale Winner, 2013 Boardgames Australia Awards Best International Game Nominee, 2013 Guldbrikken Best Family Game Nominee, 2013 Guldbrikken Best Family Game Winner, 2013 Hra roku Nominee, 2013 Juego del Año Tico Nominee, 2013 Nederlandse Spellenprijs Best Family Game Nominee, 2013 Nederlandse Spellenprijs Best Family Game Winner
Category
Dice, Fighting, Movies / TV / Radio theme, Science Fiction
BGG rank
281
Link BGG
Complexity
1.50