Törpék Harca

Törpék Harca

Törpék Harca

SKU
3760175510991
89,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
10+
Játékidő:
40 perc
Játékosok száma:
3-5
Nyelvismeret:
Enyhén nyelvfüggő
Szabályzat nyelve:
HU

A Törpék harca társasjáték az ősrégi legendára alapoz, amely azt mondja, hogy a törpéknek hosszú szakálluk van, a királyuknak pedig a leghosszabb. Nektek mint játékosoknak, szakállat kell növesztenetek. Csak vicceltünk! Egy kártyajátékról lévén szó, a játékosok lapokat kell gyűjtsenek, amelyeket a leosztások során kell beszerezzenek. Minden leosztás során más szabályok lépnek érvénybe, ezért jól oda kell figyelni a teendőkre a kör elején. Akinek sikerül a legtöbb pontot megszereznie a leosztások során, az megnyeri a Törpék harcát, és még szakállat sem kell növeszteni, hogy királyukká nevezzék ki őt.

A pakliban 3 különleges lap található, ezek tulajdonosai pluszfeladatokat végeznek majd el a körök folyamán. A Törpe 5-ös tulajdonosa a következő körben osztani fog, feladata pedig még egy speciális kártya húzásával is kiegészül. A Lovag 5-öst birtokló személy húz egy Kalandkártyát, majd meghatározza a pontozási szabályt, amely az adott körre vonatkozik. A Kobold 5-ös tulajdonosa kezdi majd a játékot, ő fogja kijátszani a kör első lapját.

A lapok kijátszása során nem fogunk ütőkártyát használni. A hívást mindég az a játékos viszi el, akinek sikerült a hívott kártyából a legnagyobbat letennie. A játékosok először megnézik, hogy van-e a kezükben olyan lap, amelyet egy játékos lehívott, abban az esetben ha van, kijátsszák lapjukat, ellenkező esetben bármilyen lapot rakhatnak a pakliba. Aki az előző ütést megnyerte, az kezdi a következő hívást.

Amint az utolsó ütést is megnyerte valaki, pontozásra kerül sor. Ilyenkor figyelembe kell venni a Kalandkártyán található szabályokat, valamint a speciális kártyák indikációját is. A játékosok nyerhetnek pontokat, de veszíthetnek is, annak függvényében, hogy mi állt a Kalandkártyán. Ezt a két lapot a számolás után ki kell venni a játékból, így mind a hét körben más és más feltételek alapján kell a pontokat kiszámolni.

Hét körön keresztül folyik a harc a törpék között, végül pedig csak az győzhet, akinek sikerült a legtöbb pontot összegyűjtenie. Mivel a játékban folyamatosan változnak a pontgyűjtési feltételek, az is megtörténhet, hogy az nyeri meg a Törpék harcát, akinek a legkevesebb mínusz pontot sikerült begyűjtenie.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Törpék Harca
Pontbeli értékelés
Designer
Bruno Faidutti
Year published
2011
Number of players
3 - 5
Category
Bluffing, Card Game, Fantasy
BGG rank
2110
Link BGG
Complexity
1.45