Trajan

Trajan

Trajan

SKU
5060156400159
210,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
12+
Játékidő:
90 perc
Játékosok száma:
2-4
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
EN

A Római birodalom biztonságban van, határait nem fenyegeti semmilyen veszély. Traianus uralkodása békét hozott a birodalomra, azonban ez a béke csak arra volt jó, hogy mindenki figyelme a birodalom belső ügyeire irányuljon. Minden fontosabb pozíciót betöltő szereplő arra törekedik majd, hogy még nagyobb hatalomra tegyen szert, ezért neked is harcolnod kell azért, hogy magasabbra juthass.

A Trajan társasjátékban 6 különböző akció során próbálsz majd a lehető legtöbb győzelmi ponthoz jutni. Ezek az akciók során nem csak arra kell figyelned, hogy hogyan tudsz fejlődni, hanem arra is, hogy hogyan tudod megnehezíteni ellenfeleid, azaz játékostársaid dolgát. Ha ügyesen taktikázol, akkor már előre megtervezheted az akcióidat és minden egyes lehetőség amely eléd tárul, pozitívan fog majd befolyásolni téged.

Egy év áll rendelkezésedre, hogy a legtöbbet kihozz magadból a Trajan során. Az év negyedévekre van felosztva, ezek pedig 4 fordulót foglalnak magukba. Három akciód lesz majd a körök folyamán, ezeket kell okosan végrehajtanod. Először akciójelzőket fogsz átrendezni és lépsz az időjelzővel, majd teljesíthetsz egy Traianuslapkát, legvégül pedig végrehajthatsz egy akciót.

Az akció végrehajtása lesz talán a legfontosabb tevékenységed a Trajan során, éppen ezért ezzel egy picit részletesebben fogunk foglalkozni. Amikor egy akciót szeretnél végrehajtani akkor figyelembe kell venned az akciótálcát. Minden tálcához más és más akció van rendelve, ezek pedig lehetnek: kikötőakciók, fórumakciók, katonai akciók, Traianusakciók, szenátusakciók és építésakciók. Néhány ezek közül elég egyszerű feladat elé fog állítani téged, azonban nagy részüknél jól meg kell nézned, hogy melyik opció a legkedvezőbb számodra.

A forduló akkor ér véget, amikor valamelyik játékosnál az időjelző visszaér a kezdőmezőre, vagy esetleg áthalad ezen. Minden ilyen alkalommal egy szükséglapkát kell a tábla mellé helyeznetek, amelyet mindenki jól láthat. Amikor már 3 ilyen lapka áll a tábla mellett, akkor már a negyedév is a végéhez ért. A negyedévet értékelnetek kell majd, ez pedig azzal is jár, hogy eltávolítjátok a lapokat a tábláról és újratöltitek azt. Az utolsó negyedév értékelését még egy végső értékelés is követ, ahol ugyancsak értékes pontokat szerezhet minden egyes játékos.

Amint minden értékelés befejeződött, össze kell hasonlítanotok az összegyűjtött pontok számát, majd ki kell hirdetnetek a legjobb a játékost, aki nem csak a Trajan társasjáték győztese lesz, de egyben elnyeri Róma tiszteletét és legnagyobb jutalmát is.

2012 - "A leginnovatívabb játék" jelölt 2012 - "A legjobb stratégiai játék" jelölt 2013 - "Az év játéka" díj nyertese
Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Trajan
Pontbeli értékelés
Designer
Stefan Feld
Year published
2011
Number of players
2 - 4
Honors
2011 Jogo do Ano Nominee, 2012 Deutscher Spiele Preis Best Family/Adult Game 2nd Place, 2012 Golden Geek Best Strategy Board Game Nominee, 2012 Golden Geek Most Innovative Board Game Nominee, 2012 International Gamers Award - General Strategy: Multi-player Nominee, 2012 International Gamers Award - General Strategy: Multi-player Winner, 2012 JoTa Best Gamer Game Nominee, 2012 Lucca Games Best Boardgame Nominee, 2012 Lys Passioné Finalist, 2012 Tric Trac d'Argent, 2012 Tric Trac Nominee, 2013 Games Magazine Game of the Year Winner, 2013 Nederlandse Spellenprijs Best Expert Game Nominee
Category
Ancient, Political
BGG rank
79
Link BGG
Complexity
3.64