Trónok harca - magyar kiadás

Trónok harca - magyar kiadás

Trónok harca - magyar kiadás

SKU
9781589947207
269,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
14+
Játékidő:
100 perc
Játékosok száma:
3-6
Nyelvismeret:
Enyhén nyelvfüggő
Szabályzat nyelve:
HU

Westeros elvesztette királyát és a birodalom 6 legnagyobb nemesi háza azért harcol, hogy megszerezze a koronát. Ha nem is olvastad G. R. R. Martin könyvsorozatát, és a filmes változatot sem láttad, akkor is biztosan hallottál a történetről. Mivel Róbert Baratheon meghalt, királyi koronáját fia vette át. A birodalom nagy nemesei azonban nem értettek egyet ezzel a változással, mindenikük saját magának szeretné megkaparintani a birodalmat.

A játékosok 6 nemesi ház (Westeros legfontosabb házai: Stark ház, Greyjoy ház, Lannister ház, Martell ház, Tyrell ház, valamit a Baratheon ház) egyikét fogják irányítani, terveket fognak szőni, hadi taktikákat fognak végrehajtani annak érdekében, hogy megnyerjék a játékot, és egyben Westeros trónját. A Game of Thrones 10 fordulóból áll, melyek során a játékosok megpróbálják a legtöbb várat és várost birtokolni. A játék a 10. forduló végén lejár, ekkor mindenki megszámolja a meghódított várak és városok számát. A 10. forduló előtt is véget lehet vetni a játéknak abban az esetben, amelyben egy játékos egyidejűleg birtokol 7 várat és várost.

A Game of Thrones 10 fordulója további 3 szakaszra bomlik fel. A Westeros-szakas során a játékosok felcsapják a 3 Westerospakli legfelső lapjait, majd az ezeken található akciókat végrehajtják. Ebben a szakaszban a játékosok gondoskodnak az utánpótlásokról, toborzást végeznek, valamint a befolyási területekre licitálnak.

A Tervezési szakasz során mindenkinek egyidejűleg kell cselekednie. Ekkor kerülnek le a parancskártyák a táblára, de csak azokra a területekre, ahol a játékosnak egységei is vannak. Itt hangzanak el a parancsok, itt fedődnek fel a parancsok, és itt lehet majd használni a hírvivő hollókat is.

Az Akciószakasz zárja majd a fordulót, amely során a lerakott parancsjelzők végrehajtódnak. Ez lesz a játék leghosszabb szakasza. Mindenkinek lehetősége lesz végrehajtani az olyan parancsokat, amelyek a portyázásra vonatkoznak, menetelhetnek előre a játékosok, illetve meg is küzdhetnek egymással.

A győzelemjelző, illetve a győzelemsáv folyamatosan mutatja, hogy a játékosok hány várat, illetve hány várost birtokolnak, ezeket a játék során mindég figyelni kell. A 10. forduló végéig csak akkor jutnak el a játékosok, amikor senkinek sem sikerült 7 várat, illetve 7 várost egyidejűleg birtokolnia. A Game of Thrones megnyeréséhez nagyon ügyesen kell igazgatni a dolgokat Westerosban, jó hadvezéri képességekkel kell rendelkezni, illetve mindég oda kell figyelni az ellenfél lépéseire.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Trónok harca - magyar kiadás
Pontbeli értékelés
Designer
Christian T. Petersen
Year published
2011
Number of players
3 - 6
Honors
2011 Charles S. Roberts Best Science-Fiction or Fantasy Board Wargame Nominee, 2013 Ludoteca Ideale Official Selection Winner
Category
Bluffing, Fantasy, Negotiation, Novel-based, Political, Wargame
BGG rank
110
Link BGG
Complexity
3.71