UNO kártya

UNO kártya

UNO kártya

SKU
746775036744
35,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
7+
Játékidő:
30 perc
Játékosok száma:
2-10
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
HU, PL, CZ

Az Uno világszerte nagyon népszerű, és sokak által játszott kártyajáték. 2-10 játékos játszhatja, az alsó korhatár pedig 7 év, de hogyha a kisebb gyerekek már megértik ezen játék könnyű szabályait, akkor akár kisebb kortól is játszható.

A játékban egy fontos cél van, kijátszani az összes lapot a kezünkből. Akinek sikerül legelőször elérni az 500 pontot, az nyerte meg az Uno játékát. Minden résztvevő 7 lapot kap az osztótól, majd a pakli legfelső lapja felfordítva az asztal közepére kerül. A soron következő játékosnak az a feladata, hogy a kezében lévő lapok közül olyant játsszon ki, amely színben, vagy számban megegyezik a lent lévő lappal. Hogyha egy játékos nem tud lapot kijátszani, akkor újat kell húznia a pakliból, azonban ez a kártya kijátszható a kör vége előtt, hogyha talál az előzőleg lehelyezett lap színével, vagy számával.

Az Uno tartalmaz speciális lapokat is, ezek a megszokott játékmenetet kissé színesebbé, érdekesebbé teszik. A Húzz kettőt lap segítségével a soron következő játékost arra kényszerítjük, hogy két lapot húzzon a pakliból, és kimaradjon az adott körben, hacsak nem rendelkezik ő is egy ilyen lappal. A Fordulj kártya segítségével megfordíthatjuk a játék irányát, de vigyázzunk, mert ezt a lapot nem használhatjuk bármikor. Az Ugorj lap segítségével egy körre kiejthetjük a soron következő játékost, de ennek használata is feltételekhez van kötve. A Joker, vagy a Joker Húzz négy lapot kártyák talán a legerősebb lapok, ezek közül a sima Joker bármikor kijátszható, míg a kombinált lap, csak akkor érvényes, amikor a játékos nem rendelkezik a hívó színnel megegyező lappal.

Amint egy játékosnak csak két lap marad a kezében, és ezek közül is egyet ki fog játszani, azt kell mondania, hogy Uno, ezzel figyelmeztetve a társakat, hogy neki már csak egy lapja maradt. Hogyha ezt elmulasztja kimondani a játékos, és rajtakapják, akkor büntetésben részesül. A játék végén az lesz a győztes, akinek sikerül elérni az 500 pontot, vagy meg is lehet fordítani az eljárást, azon játékosok számolják össze pontjaikat, akik veszítettek, ebben az esetben az a játékos nyer, akinek a legkevesebb pontja van a játék végén.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:UNO kártya
Pontbeli értékelés
Designer
Merle Robbins
Year published
1971
Number of players
2 - 10
Category
Card Game, Comic Book / Strip, Movies / TV / Radio theme, Number
BGG rank
18611
Link BGG
Complexity
1.12