Venezia 2099

Venezia 2099

Venezia 2099

SKU
9001890633591
99,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
8+
Játékidő:
50 perc
Játékosok száma:
2-5
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
HU, EN, DE, FR, IT

A globális felmelegedés óriási problémákat okoz. 2099-et írunk és Európa kezd megváltozni földrajzi szempontból, ezt mi sem jelezheti jobban, mint a tengerszint folyamatos emelkedése. A gyönyörű Adria egyre jobban kezdi mosni Velence partjait. A város több mint 100 szigetre épült viszont ezek egyre csak süllyednek és szép lassan elérkezett az idő, hogy mindenki elhagyja a várost.

A hír hozzád is eljut, miszerint Velence már nem sokáig lesz látogatható, éppen ezért úgy döntesz, hogy műgyűjtő létedre neked ott kell lenned a város hanyatlásánál. Nem is a várost szeretnéd látni, inkább kincseket szeretnél megmenteni a víztől, mivel ezek biztosítják neked a győzelmet a Venezia 2099 társasjáték során.

A Venezia 2099-ben található tábla mezőkre van felosztva, ezekből pedig 64 darab van. A mezők felkerülnek a táblára, ezek pedig a körök folyamán megfordulhatnak, így jelezve az olyan területeket amelyek már víz alá kerültek. Minden játékosnak 3 akcióra van lehetősége, amelyek során léphet saját bábujával, kincseket és műtárgyakat vásárolhat, valamit kijátszhat egy jóslatkártyát.

A lépések során a játékosoknak arra kell figyelniük, hogy ne lépjenek olyan mezőre ahol már áll egy bábu, és ne lépjenek át olyan mezőt amelyen már vízlap található, vagy esetleg egy másik bábu. A szigetmezőkre rá lehet lépni, ezeket pedig át is lehet szökni.

A mezők amelyeken lépegetni fognak a játékosok különböző színűek lehetnek, ezek fogják meghatározni azt, hogy milyen kincseket vásárolhat a rajta álló bábu tulajdonosa. A mezőre mindég érméket kell elhelyezni, amelyek száma több kell legyen annál ami már a mezőn van, így juthat a kincs a játékos tulajdonába.

A játékosok lépésük végén ki kell játsszák a jóslatkártyájukat, amely azt jelenti, hogy a kezükben lévő legkisebb értékű lap számához tartozó mező átfordul a táblán. Ez azt fogja jelenteni, hogy ez a városrészlet víz alá kerül, ha pedig bábu állt rajta, akkor a vízbe kerül, azaz kiesik a játékból.

Amint minden játékos kijátszotta a jóslatkártyáit, a Venezia 2099 véget ér, ami azt jelenti, hogy mindenki össze kell adja a pontjait. Mivel a játékpálya folyamatosan változik, ezért a végső elszámolások mindég másak lesznek, azonban győztesnek csakis az a játékos kerülhet ki, akinek a legtöbb pontot sikerült összegyűjtenie.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Venezia 2099
Pontbeli értékelés
Designer
Leo Colovini
Year published
2014
Number of players
2 - 5
Category
Environmental
BGG rank
9978
Link BGG
Complexity
1.75