Vigyázz6 - Jubileumi kiadás

Vigyázz6 - Jubileumi kiadás

Vigyázz6 - Jubileumi kiadás

SKU
4007396207064
32,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
10+
Játékidő:
40 perc
Játékosok száma:
2-10
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
HU

Ki lesz az ökörkör elnöke? Minden játékos kap 10 kártyalapot, amit a kialakított négy kártyasor egyikéhez lerak. Az a játékos, aki a hatodik kártyát illeszti a sor végére, annak az első öt lapot fel kell vennie. A játékot az a játékos nyeri, akinek elsőként sikerül lapjait leraknia. A Vigyáz(z)hat egy rendkívül izgalmas és ravasz kártyajáték, amit nem lehet megunni.

Ez egy nagyon egyszerű kártyajáték, amely 104 db, számozott kártyából áll.

Keverés után a játékosok kapnak 10 kártyát, melyektől meg kell szabadulniuk. Ezt úgy kell megtenni, hogy az asztalra az osztás után kitesznek 4 kártyát egymás alá. Ez a négy kártya négy sorozat első tagjai. A játékosok fejjel lefelé letesznek az asztalra egy kártyát, majd együtt felfordítják. Akinek a legkisebb szám van a kártyáján, az rakja le először. A kártyával az egyik sort kell folytatni úgy, hogy a számok növekvő sorrendben kövessék egymást. A lapot abba sorba kell lehelyezni, aminek az utolsó tagjának az értéke és a lehelyezendő lap értéke a legkisebb. Ha ilyen nincs (pl. a lerakandó kártya értéke kisebb, mint a lent lévő sorvégek bármelyike), akkor a játékosnak maga elé kell vennie az általa kiválasztott sor minden lapját, és a lehelyezendő kártyája kezd újabb sort. Ha egy kártyát egy sor hatodik elemeként helyezne le egy játékos, akkor az előtte lévő 5 kártyát el kell vinnie (gondolom, innen jön a „bénuska” cím is).

Nekünk a játék nagyon tetszett, tipikusan egyszerű kártyajáték, amit kb. 5 perc után mindenki megért. Lehet akár 10-en is játszani és kicsi a doboza, így kiváló időtöltés lehet egy többnapos kiránduláson, remek választás lehet.

 A 94-es év német kártyajátéka. A jubileumi kiadás szebb grafikával és plusz kártyákkal került ki a nyomdából.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Vigyázz6 - Jubileumi kiadás
Pontbeli értékelés
Designer
Wolfgang Kramer
Year published
1994
Number of players
2 - 10
Honors
1994 Deutscher Spiele Preis Best Family/Adult Game Winner, 1994 Fairplay À la carte Winner, 1994 Spiel des Jahres Recommended, 1996 Mensa Select Winner, 2005 Hra roku Nominee, 2006 Japan Boardgame Prize Best Japanese Game Nominee, 2008 Juego del Año Finalist
Category
Card Game
BGG rank
617
Link BGG
Complexity
1.22