Village

Village

Village

SKU
4260070351167
176,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
12+
Játékidő:
60 perc
Játékosok száma:
2-4
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
HU

Ebben a társasjátékban igen érdekes szerep vár benneteket. A falusi élet elég kemény, és minden egyén rendelkezik valamivel, amiben ő a legjobb. Van aki a tanácsban építi karrierjét, akad aki utazgatni szeret és a távolba próbál szerencsét, vagy akár a helyi templomban leli meg élete célját. A Village-ban minden egyes játékos egy családot irányít, és ennek a sorsáért felel. Minden egyes családtag idővel megöregedik, és az is lehet, hogy eltávozik az élők sorából, azonban ha igazán keményen dolgozott, és eredményes volt az életben, akkor a krónikákban örökké fent marad a neve, és így a családja is ismertebb lesz.

A Village körökből áll, amelyek során a családod tagjainak a sorsát irányítod. Minden egyes tagnak megvan a szerepe a társadalomban, és fontos, hogy odafigyelj a karrierválasztásra. A templomban dolgozó emberek presztízs pontokat gyűjtenek, akik a tanácsházán dolgoznak, azok privilégium pontokban részesülnek. Mivel falun éled életedet, a gazdaságodban lévő személyek segítenek neked az aratásban és a mezőgazdasági munkákban, azonban azon családtagjaid akik az utazást választják befolyást szerezhetnek és pénzt tehetnek le az asztalra. Minden egyes pont jól jöhet, hogyha a krónikák lapjain a te családod neve akar szerepelni a legtöbbet. A legtöbb cselekvés a játék során időbe telik, és időből van a legkevesebb neked, ugyanis a játék véget ér ha a krónikák lapjai, vagy a névtelen sírhelyek mind betelnek.

A falusi élet igen egyszerű, azonban neked mindent kézben kell tartanod, és fontos döntéseket kell meghoznod, mert a te kezedben van családod jövője. Elég sok lehetőség tárul eléd, tehát a taktikázási lehetőségek tára szinte végtelen. Fontos szerepet kap a játék során az idő, amire oda kell majd nagyon figyelned. Az idő múlása sajnos magával hozza az elmúlást is, ezért családtagjaid közül sokan meg is halnak, ami nem feltétlenül egy szomorú, negatív dolog, ugyanis általuk válhatsz a falu legnépszerűbb családjának vezetőjévé.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Village
Pontbeli értékelés
Designer
Inka Brand
Year published
2011
Number of players
2 - 4
Honors
2011 Jogo do Ano Nominee, 2012 Deutscher Spiele Preis Best Family/Adult Game Winner, 2012 Golden Geek Best Family Board Game Nominee, 2012 Golden Geek Best Strategy Board Game Nominee, 2012 Golden Geek Most Innovative Board Game Nominee, 2012 Gouden Ludo Nominee, 2012 Gouden Ludo Winner, 2012 Hra roku Nominee, 2012 Hra roku Winner, 2012 International Gamers Award - General Strategy: Multi-player Nominee, 2012 JoTa Best Gamer Game Nominee, 2012 Juego del Año Finalist, 2012 Lucca Games Best Boardgame Nominee, 2012 Spiel des Jahres Kennerspiel des Jahres Winner, 2012 Spiel des Jahres Kennerspiel Nominee, 2012 Tric Trac de Bronze, 2012 Tric Trac Nominee, 2013 Games Magazine Best New Advanced Strategy Game Winner, 2013 Le Lys Passioné Finalist, 2013 Ludoteca Ideale Official Selection Winner, 2014 Juego del Año Tico Nominee
Category
Farming, Medieval
BGG rank
140
Link BGG
Complexity
3.08