Wakanda

Wakanda

Wakanda

SKU
3770000904260
72,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
8+
Játékidő:
20 perc
Játékosok száma:
2
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
EN, DE, FR, IT

A századik holdtölték nagyon fontosak a törzsek életében, ugyanis ilyenkor összegyűlnek különböző klánok tagjai és totemeket készítenek. A totemek családjaik értékeit, kultúráit, valamint bátorságait szimbolizálják.

A Wakanda varázslatos tárgyakat jelent, amelyeket a törzsek tagjai, azaz a játékosok meg kell hogy építsenek. Minden játékos 3 szárnyas totemdarabot kap a Wakanda elején, ezekkel kell majd gazdálkodnia a játék során. A 8 falukártyát meg kell keverni, majd kettőt ezek közül vissza kell tenni a dobozba. A megmaradt 6 lap közül 3 lesz megjátszható, a többi kártya később kerül majd játékba.

A játékosok egy zsákból fognak totemoszlop darabokat húzni, majd ezeket a falukártyákra fogják helyezni. A zsákból kihúzott totemdarabot nem kötelező lehelyezni, ezt magához is veheti a játékos. A játékosok bármely aktív lapon építhetnek totemoszlopokat, valamint bármely oszlophoz hozzájárulhatnak egy-egy plusz darabbal. A Wakanda bármely pontján dönthet úgy egy játékos, hogy lezár egy totemoszlopot, ezt pedig úgy teheti meg, hogy lehelyezi az oszlopra három szárnyas totemdarabja egyikét. Erre az oszlopra már senki nem tehet új darabot, azonban a játékosnak aktiválnia kell egy új falukártyát is, hogyha van még ilyen játékon kívüli lap. Amint egy játékos megszabadult mindhárom szárnyas totemdarabjától, a játékot még tovább kell folytatnia egészen addig, amíg mind a hat totem el nem készült, vagy amíg a totemdarabok el nem fogytak a zsákból.

A Wakanda végső pontozása során a játékosok megszámolják azokat a pontokat amelyeket totemeik után kaptak, valamint azokat is, amelyeket a bizonyos falukártyák biztosítanak számukra. A kiszámolt összegből le kell még vonni 1 pontot minden egyes napot jelölő totemdarabért amely a játékosok oszlopain látható, az így kapott végeredmény alapján pedig győztest kell hirdetni.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Wakanda
Pontbeli értékelés
Designer
Charles Chevallier
Year published
2014
Number of players
2 - 2
BGG rank
7675
Link BGG
Complexity
1.58