Wazabi

Wazabi

Wazabi

SKU
3421272103331
79,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
8+
Játékidő:
20 perc
Játékosok száma:
2-6
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
RO, HU, EN, DE

A Wazabiban a végső cél az, hogy egy játékos megszabaduljon attól a négy kockától, amelyet a kezdő körben kap. A játék során fontos szerepet kapnak a kockák és a rajtuk található szimbólumok. Ezeket használják a játékosok amikor rajtuk van a sor, és a szimbólumoktól függően húznak lapot a pakliból, vagy akár átadnak néhány kockát játékostársuknak.

Minden kör alkalmával egy játékos ha szeretne, akkor kijátszhat egy lapot. A dobás után meg kell számolni, hogy hány kocka mutat Wazabi szimbólumot, és ennek alapján el lehet dönteni, hogy melyik lapot játssza ki a játékos. A kártya, amelyet a játékos ki szeretne játszani, bal felső sarkában található Wazabi szimbólumainak száma ugyanannyi, vagy kevesebb kell legyen mint amennyit dobott a játékos. Nem kötelező kijátszani lapot egy körben, azonban ha ez megtörténik, a lap hatása azonnal érvénybe lép. A kijátszott lapokat a húzópakli mellé kell tenni, képpel felfele, majd amikor elfogytak a húzópakli lapjai, ezeket kell összekeverni, és újból felhasználni. Ha már ezek a lapok is elfogytak, akkor a soron lévő játékos választhat egy játékostársat magának, akinek a lapjai közül húz egyet.
A kártyák hatása nagy befolyással lesz a játékra, mivel ezek azonnal érvénybe lépnek, és olyan változtatásokat hoznak a játékban mint például:
- kocka elvesztése
- minden játékos az összes kockáját átadja jobb vagy bal társának
- lap húzása játékostárstól
- 3 lap húzása a pakliból
- egy játékos kimarad egy körből, stb.

A hatásokat jó hogyha megtanulják a játékosok, ezek elsajátítása nem kerül sok időbe, azonban segít majd, hogy gördülékenyebben menjen a játék.
A Wazabit az a játékos nyeri meg, akinek először sikerül megszabadulnia a kockáitól, azonban a játék itt nem ér véget, addig folytatódik, amíg már csak egyetlen játékosnak maradtak kockái.

Annak érdekében, hogy a Wazabi mindég szórakoztató élményeket nyújtson, módosítani lehet a szabályokon, és különböző játékváltozatokat lehet alkalmazni, mint például a csapatjáték, bajnokság, vagy a játék hosszának a változtatása.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Wazabi
Pontbeli értékelés
Designer
Guilhem Debricon
Year published
2008
Number of players
2 - 6
Category
Card Game, Dice, Party Game
BGG rank
5288
Link BGG
Complexity
1.09