Wizard kártyajáték

Wizard kártyajáték

Wizard kártyajáték

SKU
9001890739491
39,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
10+
Játékidő:
40 perc
Játékosok száma:
3-6
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
HU

Amikor még a híres Stonhengei Mágusképző akadémia működött, a mágustanoncoknak még kötelező volt használni a Wizard kártyákat, mivel csakis így fejleszthették jövőbelátó képességeiket. Sajnos az idő vasfoga megemésztette ezt a szokást is és maga a játék elvesztette eredeti célját. A kocsmák elterjedt és kedvelt játékává vált, ahol az egyszerű földművesektől és kézművesektől a harcosokig és a kereskedőkig mindenki örömét lelte benne. A Stonhengei kutatások során azonban sikerült Dr. Hensch Stone-nak ráakadnia egy pergamenre, amely felfedte a Wizard kártyajáték igazi történetét.

A Wizard kártyajáték során a jövőbe kell látnotok és meg kell jósolnotok, hogy hány darab ütést fogtok elvinni az adott fordulóban. Minden egyes helyes jóslatért természetesen pontokat fogtok kapni, akinek pedig sikerül a legtöbb pontot összegyűjteni az lesz a játék nyertese.

Wizard lapjai négy színben tündökölnek, minden szín pedig egy karaktert fog képviselni. A kék színhez az emberek tartoznak, a piroshoz a törpék, a zöldek a tündéreket fogják képviselni és a sárga lapok az óriások megtestesítői. Ami az értéküket illeti, a legerősebb lap a 13-as számú lesz, a leggyengébb pedig az 1-es. A pakli tartalmaz még Mágus és Bolond kártyákat amelyek közül a Mágus minden más lapnál erősebb, a Bolond pedig még az 1-es lapnál is gyengébbnek számít.

A fordulók során a játékosok lapokat kapnak, ezek segítségével pedig ütéseket fognak kijátszani. Minden forduló során más és más mennyiségű lap jut mindenkinek, az első fordulóban csak 1-1 lapot kap mindenki, majd a másodikban 2-2 lapot és így megy ez tovább. Amint mindenki megkapta a lapjait, az osztó a megmaradt lapokból egy paklit képez, majd a pakli legfelső lapját az asztalra teszi. Ez a kártya fogja meghatározni az adott forduló adutt színét. Az adutt szín minden más színnél erősebb. Olyan esettel is találkozhatunk, ahol egy Bolond lapot fordít fel az osztó, ilyenkor abban a körben nem lesz adutt szín. A Mágus felfordítása esetében az osztó fogja meghatározni a kör adutt színét.

Minden játékos miután megkapta lapjait, meg kell jósolja, hogy hány lapot fog vinni az adott körben. Javasoljuk, hogy ezeket a jóslatokat írjátok fel valahova, valamint ezek jelzésére használjatok zsetonokat, vagy pénzérmét, vagy bármilyen más eszközt. Ez nem egy kötelező lépés a játék során, azonban segíthet nektek elkerülni a nézeteltéréseket.

Az osztó bal oldalán ülő játékos kezdi a fordulót, ő játssza ki az első lapot. Ezután minden játékosnak az első lap színével megegyező lapot kell kijátszania, ha pedig nem rendelkezik az adott színű lappal, akkor bármilyen lapot lerakhat. Az ütést mindég az a játékos viszi, aki mágus kártyát rakott le, vagy aki a legmagasabb értékű adutt színű lapot játszotta ki, vagy aki a legmagasabb értékű lapot játszotta ki a hívott színből.

A Wizard kártyajáték során azok a játékosok akik helyesen tippelték meg az elvitt ütések számát értékes pontokat kapnak majd, azonban azok akik elvétették a jóslást negatív pontokkal gazdagodnak. A pontokat minden forduló után egy papírlapra kell felírni, majd a játék legvégén össze kell számolni, hogy ki az akinek a legtöbbet sikerült gyűjtenie, ki nyerte meg a Wizard játékát.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Wizard kártyajáték
Pontbeli értékelés
Designer
Ken Fisher
Year published
1984
Number of players
3 - 6
Honors
2011 Nederlandse Spellenprijs Nominee
Category
Card Game
BGG rank
744
Link BGG
Complexity
1.74