yamy

Yamy

Yamy

SKU
3421271400110
41,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
7+
Játékidő:
30 perc
Játékosok száma:
2-5
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
EN, DE

Általában a kártyajátékok során mindenki arra törekedik, hogy valamilyen kombinációt rakjon ki, valamilyen lapot szerezzen be. Ez a Yamy kártyajáték során sincsen másképp, itt is az lesz a célotok, hogy bizonyos sorozatokat hozzatok létre, amelyek majd értékes pontokat fognak jelenteni nektek.

12 lehetséges kombináció van a játékban, éppen ezért 12 játszmát is fogtok lejátszani, minden játszma során pedig más és más kombinációt kirakva. A kombinációkhoz nem szabad teljesen egyforma kártyákat felhasználnotok, ami azt jelenti, hogy például két piros 4-es és egy zöld 4-es csak egy párt fognak alkotni és nem pedig egy drillt. Ezt vegyétek figyelembe minden alkalommal, amikor nagyobb sort szeretnétek kialakítani.

A Yamy során általában párokat fogtok gyűjteni, esetleg drilleket. Azok a kombinációk amelyek több pontot érnek állhatnak egy drillből és egy párból, esetleg lehetnek sorok amelyek 5 nem egyforma, egymást követő lapból állnak, négy különböző színű azonos értékű lapok, vagy akár öt azonos színű de eltérő értékű kombinációk.

Előkészületként azt ajánljuk, hogy minden játékosnak osszatok ki egy írószert, valamint egy pontozólapot. Ezek a táblák az egész játék folyamán jól látható helyen kell hogy legyenek. Ezek mellett minden játékos megkapja az 5 kezdőkártyáját, amelyek segítségével nekikezd alakítgatni a kombinációkat.

A soron következő játékos több akció közül válogathat. Első lépésként húzhat egy új lapot a húzópakliból, majd eldobhat egy másikat. Az eldobott lapot maga elé kell helyeznie úgy, hogy az képpel felfelé legyen. Második lehetőségként a játékos választhatja azt, hogy valamelyik társától húz egy lapot, ilyenkor a mindenki előtt heverő pakli tetejéről választhat egy kártyát, amelyet magához fog venni. Ezt az akciót is egy dobás követ, amely a fent leírt szabályok alapján történik. Harmadik lehetőségként a játékos dönthet úgy, hogy felfedi lapjait bemondva azt, hogy melyik kombinációt sikerült teljesítenie. Ezt az akciót csak akkor választhatja a játékos, hogyha még nem vett magához az adott körben lapot.

A pontozás a Yamy során nagyon egyszerűen történik. Minden játékos feljegyzi az elért eredményét a pontozótáblára annak függvényében, hogy sikerült kombinációt kialakítania vagy sem. Abban az esetben ha semmilyen kombinációt nem sikerült elérnie a játékosnak, a pontozótábláról ki kell húznia egy olyan feladatot, amelyet még nem sikerült teljesítenie. A 12. játszma után a Yamy véget ér, ami azt jelenti, hogy mindenkinek össze kell számolnia a pontjait, majd meg kell nevezni a játék győztesét.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Yamy
Pontbeli értékelés
Designer
Max Gerchambeau
Year published
2010
Number of players
2 - 5
Category
Card Game, Number
BGG rank
14369
Link BGG
Complexity
1.00