Zingo - magyar kiadás

Zingo - magyar kiadás

Zingo - magyar kiadás

SKU
5999548040966
99,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
4+
Játékidő:
10 perc
Játékosok száma:
2-8
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
HU

A Zingo társasjáték során képekkel és szavakkal találkozunk, amelyeket párosítanunk kell. Maguk a feladatok úgy lettek kitalálva, hogy egyaránt szórakozást nyújtsanak azoknak a játékosoknak akik nem tudnak olvasni és azoknak is akik már megtanulták ezt. Első látásra a játékfolyamat nagyon egyszerűnek tűnik, azonban a körök folyamán rájövünk, hogy bizony jól oda kell figyelni minden egyes lapra.

A játékosok kapnak egy papírtáblát, amelynek mindkét felét használhatják. A tábla egyik fele zöld keretet tartalmaz, a másik fele pedig piros kerettel van ellátva. A zöld keretes felületen található feladványok könnyebbek lesznek, mivel itt kevesebb lesz az egyezés, ezért a játékosoknak nem kell sokat versenyezniük egymással. A piros keretes rész több közös ábrát tartalmaz, ez pedig azt jelenti, hogy itt nagy lesz a versengés, ugyanis mindenki arra törekedik majd, hogy a lehető leghamarabb lefedje a tábláján található ábrákat a megfelelő lapokkal.

A Zingo során mindég ki kell nevezni egy osztót, akinek az lesz a feladata, hogy az adagolóból előhúzzon két lapot. A játékosok megnézik a lap tartalmát, majd hogyha találnak ennek megfelelő ábrát a táblájukon, akkor hangosan kimondják a nevét, majd magukhoz veszik a kártyát. A lapot mindég az a játékos kapja meg, aki előbb mondta ki a nevét, minden kérdéses esetben pedig az osztó fogja meghatározni a gyorsabb személy kilétét.

Minden egyes lapfelhúzás során tehát igen gyorsnak kell lenni és időbe fel kell ismerni a megfelelő lapot, azonban hibázni nem szabad. A játékosok kimondhatják a lapok nevét anélkül is, hogy szükségük lenne rá, azonban ilyenkor figyelmeztetést kapnak. Tévedni többször is lehet, azonban minden harmadik figyelmeztetését összegyűjtő játékos büntetésben részesül, ami abban nyilvánul meg, hogy az adott játékos vissza kell adjon egy lapot a táblájáról.

Amint egy játékosnak sikerült a táblájára helyeznie az utolsó ábrát is, ezzel pedig sikerült lefednie az összes mezőt, felkiált hogy ZINGO, ezzel pedig megnyeri a játékot. A győztes pedig jutalomban részesül, ő lesz az osztó a következő fordulóba.

Azért hogy ne tudjunk egyhamar ráunni a Zinga társasjátékra, a fejlesztők több változattal is megleptek minket. A szabályok módosításával arra kényszeríthetjük a játékosokat, hogy táblájukon egy sort, egy oszlopot, vagy akár egy átlót alakítsanak ki a megnyert lapokból, csakis így lehet övéké a végső győzelem. Ezeken a formákon kívül a játék elején meg lehet egyezni más alakzatokban is amelyeket kirakva megnyerheti valaki a Zingot. Kevesebb játékos esetén több játéktáblát is lehet használni, ilyenkor a játékosok több helyre kell figyeljenek, a végső győzelemhez szükséges feltételeket pedig újból a játék elején kell egyeztetni.

A Zingo egy olyan társasjáték, amely a gyorsaságra alapszik, valamint a jó felismerő készségre. Pörgős mivolta miatt jó szórakozást fog nyújtani kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Zingo - magyar kiadás
Pontbeli értékelés
Designer
Theora Design
Year published
2002
Number of players
2 - 8
Category
Children's Game, Educational
BGG rank
18169
Link BGG
Complexity
1.04