Zooloretto Mini

Zooloretto Mini

Zooloretto Mini

SKU
Zooloretto Mini
68,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
7+
Játékidő:
30 perc
Játékosok száma:
2-5
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
HU, EN, DE

Állatkert tulajdonosként csöppentek a Zooloretto Mini játékába, ahol arra törekedtek, hogy a lehető legszebb és legnagyobb kínálatot alakítsátok ki a látogatók számára. Állataitokat karámokba helyezitek el, azonban vigyáznotok kell arra, hogy egy karámban csak egyféle állat kerülhet. Tájkép lapok is kerülhetnek a karámba, az ezeken található képek pedig bármilyenek lehetnek.

A Zooloretto Mini során a játékosok két akció közül választhatnak, vagy felhelyeznek egy lapot egy teherautóra, vagy magukhoz vesznek egyet és körük végén lepakolják a tartalmát. Teherautót akkor lehet elvenni a pakkból, hogyha azon már van legalább egy lap, a játékos pedig ezután befejezte a játékot, többet nem kerül sorra az adott fordulóban. Lap letételekor a játékosnak azt kell figyelembe vennie, hogy egy teherautón maximum 3 lap helyezhető el, miután minden teherautó megtelt, a játékos már csak a lepakolást választhatja akcióként.

Lepakoláskor a teherautókon található állatokat el kell helyezni az állatkertbe. Amint azt már említettük, egy karám egy fajta állatot tud befogadni, ebből is maximum 6 lapot. Amint egy karám megtelt, a játékos bónuszakciót hajthat végre, amely során kivehet egy lapot saját istállójából, amely többet nem fog játszani, vagy ellenfelei állatkertjéből átcsalhat egy lapot. Amelyik állatot nem tudja a játékos elhelyezni egy karámban, annak az istállóba kell kerülnie. Az istállóba nincs meghatározva az állatok és tájlapok száma, ahogyan az sem, hogy milyen fajta állat kerülhet ide. Az istállóba akkor is bekerülhet egy állat, hogyha annak lenne helye valamelyik karámban.

A karámlakók között találunk hímeket és nőstényeket is, amelyek első találkozáskor egy állatkölyköt nemzenek. A játékosnak el kell vennie ilyenkor egy állatkölyköt ábrázoló lapot, majd azt a karámba kell helyezze, ha viszont a karám már megtelt, akkor az új lakó az istállóban kap szállást. Egy termékeny pár a játék során csak egyszer fog szaporodni, erre pedig csakis és kizárólag a karámban kerülhet sor.

Amint a Zooloretto zsákja kiürül, a játékosok a pandafigurával őrzött pakli lapjait kezdik el kijátszani. Amint elkezdjük a pakli lapjait használni, megkezdődik az utolsó kör. Amint vége az utolsó körnek, minden játékos kiszámolja végső pontjai számát. Az a játékos nyeri meg a Zooloretto Mini-t, akinek sikerül a legtöbb pontot gyűjtenie, ezáltal megszerezve a legjobb állatkert igazgató címet is.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Zooloretto Mini
Pontbeli értékelés
Designer
Michael Schacht
Year published
2010
Number of players
2 - 5
Category
Animals, Children's Game
BGG rank
3135
Link BGG
Complexity
1.46